19 de novembre 2014

L'actor i director Josep Maria Pou compleix 70 anys

L'actor i director Josep Maria Pou compleix 70 anys amb una llarga trajectòria artística i preparant l'estrena de l'obra 'Prendre partit' de Ronald Harwood que estrenarà el 6 de desembre al Teatre Goya.

Josep Maria Pou va néixer el 19 de novembre del 1944 a Mollet del Vallès. Va fer els primers estudis de jove a la Universitat Laboral de Tarragona els anys seixanta, a la vegada que començava a intervenir en teatre d'afeccionats i, posteriorment, universitari i experimental. Entre els anys 1967 i 1970 va estudiar a la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid. El 1968 va actuar a l'obra 'Marat-Sade', emblemàtic muntatge d'Adolfo Marsillach, que tant es va representar a Madrid com a Barcelona. El 1969 va fer la seva primera incursió en un musical, 'Fantastikos' a la vegada que encetava l'últim curs de la Real Escuela de Madrid i el 1970 debutava ja com a actor professonal al Teatro María Guerrero de Madrid. Des d'aleshores la seva trajectòria artística ha passat pel teatre, el cinema i la televisió configurant una de les carreres més extenses d'un actor en actiu.

Vegeu aquí, en aquesta commemoració del setantè aniversari de Josep Maria Pou, algunes de les crítiques d'estrenes més recents, en les quals ha participat com a actor o director, publicades per la revista digital Clip de Teatre:

'Terra de ningú', de Harold Pinter
 
'Celobert', de David Hare

'El zoo de vidre', de Tennessee Williams

Qui té por de Virginia Woolf?, d'Edward Albee

'Truca un inspector', de J.B. Priestley

Josep Maria Pou estrena el 6 de desembre l'obra 'Prendre partit', de Ronald Harwood, amb ell mateix com a protagonista, acompanyat d'Andrés Herrera (que ha substituït a última hora la baixa voluntària de Joel Joan), Pepo Blasco, Sandra Monclús, Sergi Torrecilla i Anna Alarcón. 'Prendre partit' té lloc a Berlín, el 1946, una ciutat destruïda per la guerra. Es comencen els prolegòmens i les investigacions per al judici de la Comissió Antinazi per als Artistes. El comandant Steve Arnold rep l’encàrrec d’investigar les implicacions del director d’orquestra Wilheim Furtwängler acusat de col·laboracionisme amb el règim nazi durant la II Guerra Mundial.

Els Amics de les Arts han enregistrat aquest any 2014 un clip de 2 minuts amb l'actor i director Josep Maria Pou parlant sobre l’ofici de l’apuntador de teatre.